DC Umme 1 – DC Cox 1

Hallo allemaal!! We zijn weer terug van de zomerstop. Oftewel het nieuwe dartsseizoen is weer begonnen. Na een lange zomer van oefenen en nog eens oefenen was het nu tijd voor het echte werk. Dit mochten vandaag doen tegen het Horsterse Cox. Met frisse moed stonden weer in ons prachtige Umme oranje aan de start. Als eerste was het Captain Loek die de avond begon. Na een flitsende start zakte het wat terug maar uiteindelijk was het wel genoeg voor de overwinning. Zodoende was het eerste punt van de competitie een feit. Daarna was het de beurt aan Freek. In een gelijk opgaande  wedstrijd werd het in de vijfde leg beslist. Helaas wel voor ons met verkeerde afloop. Daarna was het de beurt aan Geert. Na een slow start kwam hij laat op gang. Maar de opleving was niet genoeg om de wedstrijd te winnen. De laatste single was voor Mies. Hij had het meteen te pakken. Met mooie finishes wist hij de partij naar zich toe te trekken. Dit bracht de tussenstand op 2-2. Genoeg aanknopingspunten om meer halen op deze avond. Kleus ontdeed zich van zijn trainingspak en kwam ons versterken in de koppels. Samen met Loek moest hij proberen om ons op voorsprong te zetten. Helaas konden de mannen geen potten breken en gingen onderuit. Het volgende koppel Freek en Mies gingen hoopvol van start. Maar gaandeweg de wedstrijd kwam er zand in het motortje. In een spannende vijfde leg waar we zeker kansen hadden werd het wederom in het nadeel beslecht. Freek had weinig tijd tot treuren en kon meteen weer aan de bak met Kleus. In deze koppel kregen ze niet genoeg scores bij elkaar om iets te forceren. Het laatste duo alias het koningskoppel Mies en Geert gingen proberen om nog een punt te pakken. Het werd wel tijd want anders werd het een vervelende competitie start. Beide mannen zaten goed in de wedstrijd maar lieten in de vijfde leg teveel kansen liggen om de overwinning binnen te halen. Nu deze kans voor een punt ook verkeken was moest het dan maar gebeuren in de teamronde. Met Mies die de dubbel in er in flatste verkregen wij een mooie voorsprong. Dit bleef tot aan de dubbel uit. Toen kregen we het weer niet voor elkaar om de pijl in het juiste vakje te krijgen. U raad het al dat de tegenstander daar minder moeite mee had. Een avond waar meer in gezeten had maar uiteindelijk maar een magere twee punten. Volgende week gaan we volle bak om meer punten binnen te harken!!

Groetjes Umme ien