Wedstrijdverslagen

DC Umme 1 – DC Witte Tegelen 1

DC Umme 1 – DC Witte Tegelen 1

Daar zijn we weer! Vandaag hadden we als tegenstander de Tegelse formatie Witte. Kijken we naar de ranglijst staan wij er een stuk beter voor dan hun. Maar in de dartswereld is dat geen enkele garantie. Normaal zijn jullie gewend om een kleine samenvatting van de singles te krijgen. Maar helaas had de huisdichter van Umme 1 eerst wat andere verplichtingen en sloot later aan op de avond. Het enige wat hij van de gezichten kon aflezen was dat het niet echt florissant liep. Daarna wierp hij een blik op het formulier en dit bevestigde waarom er sombere gezichtjes waren. Alleen Loek had zijn single gewonnen. De huisdichter kwam wel op tijd binnen toen het eerste koppel Kleus en Loek bezig waren. Dit koppeltje kwam van het bord met een prima 3-1 overwinning. Daarna mochten Kleus en Mies het gaan proberen om de stand weer recht te trekken. Helaas voor ons was dit niet het geval. Na een korte warming up stroomde Geert binnen met de koppels. Hij ging samen met Freek proberen om de opgelopen schade te achterhalen. In een gelijk opgaande wedstrijd konden de mannen net niet de laatste dart in het juiste vakje krijgen. Hierdoor verloren ze. Geert kon blijven staan en ging het nu proberen met Loek. Beide mannen gingen prima van start. In een sterke pot van beide mannen gingen ze er vandoor met een 3-0 overwinning. Hierdoor kwam de score op 3-5 te staan. Dus om het wat dragelijker te maken moest de teamronde gewonnen worden. Oftewel zette we ons zelf op scherp. Beide partijen waren meteen in met de eerste pijl. Voor de oranjes was het Geert die dat deed. Met een paar mindere scores aan onze kant en hoge scores bij de tegenstander werden zij steeds luidruchtiger omdat ze een riante voorsprong hadden. Maar zoals jullie weten geven wij nooit op en produceerde wij ook een aantal fikse scores en zo werd het wat stiller bij de tegenstander. Beide partijen waren samen aan de dubbel uit begonnen en het kon alle kanten op. Uiteindelijk was het Geert die met één pijltje de dubbel 5 erin mikte en zodoende de schade beperkt hield. Na een reeks mindere wedstrijden word het nu weer eens tijd dat we weer een reeks met overwinningen gaan boeken. Volgende week is er overigens weer een bekerronde, wij gaan het opnemen tegen Quatre Bras! De Umme dartstempel is nog niet uitverkocht!! Dus komt dat zien.
Opbrengst van de avond: Geert 114 finish

Groetjes Uterst 

DC de Nabber 1 – DC Umme 1

DC de Nabber 1 – DC Umme 1

Op een frisse dinsdagavond vertrokken we richting het Beringse land. Gordels waren niet nodig omdat we goed vast zaten in de auto met onze sportlichamen. Vanavond was het zaak om de vorige week verloren wedstrijd weer recht te zetten. Oftewel we moesten vol aan de bak. Als eerste begon Loek. Na een moeizame start trok Loek de eerste leg binnen met een mooie finish. Daarna was het verzet een stuk minder en kon Loek de winst pakken. Daarna was de beurt aan Freek. In een gelijk opgaande wedstrijd was het Freek die de winst pakte omdat hij de dubbels goed kon vinden. Als derde kwam Kleus aan het front. Helaas kon Kleus weinig potten breken in zijn partij. Als laatste was het de beurt voor Mies. Mies had een kans in de tweede leg en dat was meteen ook de enige kans. Helaas kon Mies het scorend niet volgen en verloor. Nadat de coach de koppels had ingevuld gingen Kleus en Geert van start. Beide mannen stonden goed te darten maar konden het in de laatste fase niet afmaken. Daarna was het de beurt voor het Koningskoppel Mies en Geert. De mannen hadden flinke scoringsdrift en liepen binnen no time uit naar een overwinning. Mies kon blijven staan en Loek voegde zich erbij. In een spannende pot trokken onze mannen aan het kortste eind. Helaas want er waren kansen op meer. De laatste koppel Freek en Keus gingen goed van start. Helaas werden de kansen die er waren wederom niet afgemaakt. Hierdoor was het dus belangrijk om de teamronde binnen te halen anders werd het weer een zuur avondje. Nadat de tegenstander de dubbel in had was het voor ons Mies die ons op weg hielp. Daarna was het steeds stuivertje wisselen wie als eerste bij de dubbel uit kwam. Wij mochten als eerste aantreden om het laatste punt te pakken. De eer was voor Geert om het puntje te pakken en dat deed hij gelukkig ook. Met een 5-4 verlies konden we terug richting Kronenberg. Maar niet voordat we een nachtelijk ontbijtje hadden genuttigd. Volgende week gaan we verder met een wedstrijd tegen de Witte Tegelen. Tot volgende week!!

Groetjes Uterst 

DC Umme 1 – DC Come Back 2 (beker)

DC Umme 1 – DC Come Back 2 (beker)

Op de eerste en meteen ook de laatste dinsdag van de week stond er een bekeravondje op het programma. Na een aantal lotingen kwam Come Back uit Belfeld uit de koker. Een derde klasser waar wij op papier de favoriet waren. Maar op papier wil nog niet zeggen dat het in de praktijk ook zo is. In de Kronenbergse dartstempel waren wij niet alleen want ook ut derde ging voor de beker strijden. Nadat de supporters waren toegestroomd kon de wedstrijd beginnen. De aftrap was voor Loek. Vooraf was hij kritisch over z’n gevoel van gooien. De partij gaf een heel ander beeld, na een stroeg begin begon het lopen bij Loek en met 2x een 180ér won hij de pot met 3-0. Daarna was het de beurt aan Geert. Hij vloog meteen goed van start. Hij bleef goed geconcentreerd en had daardoor weinig tijd nodig om de partij met 3-0 binnen te halen. Daarna was het de beurt aan Kleus. Na snel de eerste leg binnen te hebben gehaald was het daarna een wisselvalige partij qua scores. Daardoor moest Kleus een legje prijs geven en won de partij met 3-1. Mies mocht ons op pole position zetten om ons te verzekeren van de volgende ronde van de beker. In de eerste leg kreeg Mies nog een 120 finish om de oren maar daarna was het verzet van zijn tegenstander gedaan. In een solide partij ging Mies met de 3-1 winst er vandoor. In de koppels was het zaak om meteen de vijfde partij te winnen en zodoende relaxt de avond af te sluiten. Freek mocht uit zijn stoeltje komen en samen met Loek de koppel te spelen. in een rap tempo werd deze dan ook binnen gehaald. Dit betekende dat we sowieso een ronde verder zijn. Om de avond wat extra glans te geven gingen we dan ook voor een clean sheet. En clean sheet niet vertalen in ut Kroenenbergs wel te verstaan. Koningskoppel Mies en Geert moesten aan de bak. Ook deze partij waren ze constant heer en meester ondanks dat de scores wat na lieten. Wederom een 3-0 overwinning. Kleus en Freek waren de derde koppel.  Beide mannen waren niet geheel bij de les want ze kregen het niet voor elkaar om de winst te pakken. Ze kwamen terug met een 3-0 verlies aan de broek. Laatste koppel Loek en Geert vlogen meteen goed van start. Beide mannen stonden goed te darten en lieten de tegenstander geen kans op maar iets. Ze hadden weinig tijd nodig om de 3-0 overwinning binnen te halen. Bleef de teamronde over. Het was Geert die de dubbel in vond en omdat de tegenstander dat iets later deed konden de oranje mannen rustig naar de beslissende dubbel. De eer was voor Loek om het laatste puntje te scoren. Zo gaan we ons avontuur verlengen in de bekerronde. Nu gaat het vizier weer op de competitie.
Opbrengst; Loek 2x 180

Groetjes Uterst  

DC Boems Jeu 1 – DC Umme 1

DC Boems Jeu 1 – DC Umme 1

Op een lekkere warme dinsdag avond vertrokken we per fiets! Ja, u leest het goed….. per fiets richting ons buurdorp America. Onder het genot van een flinke boerenlucht ging de tocht beginnen en meteen ook de warming up. Aangekomen in ut pittoreske cafeeke Boems Jeu kwamen we ook een oude bekende tegen. Ozze Reneeeeee moest vandaag ook zijn kunsten laten zien aldaar. Na een prima warming up konden we beginnen in de altijd leuke tweestrijd. Loek begon vandaag en had meteen de vaart er in. Daarna was het de beurt aan zijn tegenstander en er ontstond meteen een leuke spannende partij. Loek trok de partij binnen met een lekkere 118 finish. Daarna was het de beurt voor onze tiener Freek. Zijn scores liepen vanavond niet zo goed en kon helaas geen potten breken. of was hij extra nerveus omdat zijn schoonzusje in de buurt was……….. Geert mocht de derde partij aan de bak. Na een 1-0 voorsprong kwam hij op 2-1 achter. Met wat geluk perste hij er een beslissende leg uit. Deze werd tot het eind spannend maar gelukkig was het Geert die wel de partij won. Als laatste was Kleus aan de beurt. Hij is de laatste weken on fire! Maar helaas was het vuurtje vandaag wat gedoofd. De scores lieten hem wat in de steek en dat koste meteen ook de partij. Met een 2-2 tussenstand kon het nog alle kanten op. Mies ontdeed zich van zijn kruk en ging samen met Loek de eerste koppel spelen. De neefjes Verhaeg hadden meteen de goede vibe te pakken en dit vertaalde zich in een klinkende 0-3 overwinning. Daarna gingen Kleus en Freek het proberen. Maar beide heren hadden moeite met punten scoren en gingen vrijwel geruisloos naar een verliespartij. Daarna moesten Freek en Mies het gaan doen. Ook in deze partij waren de Americaanse tegenstanders te sterk. Ook deze koppel kreeg het niet voor elkaar om iets te forceren. De taak voor de laatste koppel Loek en Geert was duidelijk. Winnen! Anders was sowieso de wedstrijd al verloren en werd het pijnlijk avondje. In een spannende gelijk opgaande strijd werd de vijfde leg beslissend. Met America op een dubbel en de oranjes op 73 was het Geert die dit van het bord moest poetsen. Met de laatste pijl op de bull werd dit dan ook gedaan! Zo werd de teamronde nog van groot belang. Na wat haperingen was het Kleus die dubbel in gooide en konden we gaan beginnen. Maar de scores lieten ons wederom in de steek en daardoor raakte we verder achterop. Met één pijl werden we van onze lijdensweg verlost door de tegenstander en zodoende verloren we de match met 5-4. Achteraf waren we licht tevreden met de vier punten. Volgende week dan gaan we weer verder met ons bekeravontuur. Er zijn nog kaarten te koop!! Komt dat zien!
Opbrengst; Loek 118

Groetjes Uterst  

DC Umme 1 – DC ’t Pleintje 1

DC Umme 1 – DC ’t Pleintje 1

Op een herfstachtige eerste dinsdag van de week ging het weer loos. Vandaag tegen onze Tienderse vrienden van ’t Pleintje. In onze kronenbergse dartstempel gingen we de strijd aan op de extreem rechtse baan en we waren niet alleen want ut derde stond op de extreem linkse baan. Ik zie uw wenkbrauwen als fronsen als vaste lezer. Normaal staat daar toch ut vieft. Nee sinds dit seizoen hebben we alle teams in een tombola gedaan en spelen we niet meer in een vaste samenstelling thuis. Eens een keer wat anders. Zo dit was even wat praktische info en nu over naar waar het om draait………………darten! Als eerste mocht Loek aan de bak. Na een slow start en een achterstand kwam Loek op stoom. Was ook nodig want hij had een goed scorende tegenstander tegenover zich staan. Toch trok Loek de winst over de streep. Als tweede was Geert aan de beurt. Ook hij had niet een goede start, maar daarna ging het steeds beter lopen. In de beslissende vijfde leg werd het spannend maar gelukkig won Geert de pot. Hierna was het de beurt aan Mies. Met veel kreunen en puffen trok ook Mies de partij naar zich toe. Het liep wel niet geheel gesmeerd maar de winst was binnen ondanks de naar eigen zeggen “wet un zoadpartie man”. De laatste single was voor onze single Kleus. Die staat de laatste weken flink te speren en liet dit vanavond weer zien. Hij liet zichzelf en ons wel in spanning door wat dubbels te missen. De belangrijkste had hij wel snel binnen en dat telt. Met een prachtige 4-0 tussenstand gingen we naar de koppels. Freek kon zich gaan warm gooien en Loek sloot bij hem aan. De eerste koppel liep geheel als ze wilde. Goede scores en ook de dubbels waren snel gevonden. Zodoende een prima winst partij. Als tweede kwam het good old koningskoppel Mies en Geert naar voren. Ook bij hun liep het vrij goed. Zonder in de handjes te knijpen wonnen ze hun pot met 3-1. Geert kon niet lang genieten van de winst want moest meteen aan de bak met Freek. In een spannend potje moest de vijfde leg de beslissing brengen. Hierin liepen de oranjes wat achter en dit werd dan ook afgestraft. Zodoende kwam de Tienderse formatie van de nul af. Laatste koppeltje Kleus en Loek hadden meteen de vaart er in. Beide mannen stonden goed te darten en trokken de partij binnen met 3-1. Zo kwamen de oranje DC Ummers met 7-1 voor, en helaas dat ander Nederlandse oranje kon hier niet aan tippen! In de teamronde was het Kleus die de dubbel in vond en ons op de terug weg zette. Met goede scores ging het snel met de Umme mannen. Het was wederom Kleus die de beslissende dubbel uit er in flatste en zodoende konden we een 8-1 noteren. Met zo’n uitslag zou het Nederlandse oranje naar het WK kunnen gaan! Volgende week naar we naar onze buren, en wel naar America!
Opbrengst van de avond; Loek 2x 180, Geert 1x 180

Groetjes Uterst

Wie is online?

We hebben 34 gasten en geen leden online

Inlogformulier

Copyright © 2012-2017 D.C. Umme

Terug