Wedstrijdverslagen

DC Witte Tegelen 1 – DC Umme 1

DC Witte Tegelen 1 – DC Umme 1 5-4

Hallo allemaal! Wat fijn dat je dit leest want na een writers block van een aantal weken gaan we het weer op pakken. De afgelopen weken even in een darts notendopje, een aantal gewonnen en een aantal verloren. Vandaag stonden we tegenover de Witte uit Tegelen jung. In een tamelijk krappe BMW oftewel passen en meten om er in en er uit te komen vertrokken we richting Tegelen. Onderweg nog een kleine reparatie aan de niet meer omhooggaande raam en met een frozen shoulder begonnen we aan de warming up. Met veel lol en vertier begonnen we dus aan de avond en ook werden we blij van de bar dame. De eerste partij werd gewonnen door Loek met 0-3. Daarna was het de beurt aan Geert, en ook hij won de partij weliswaar met 1-3. Freek had moeite met uitgooien en ging zodoende met 3-1 ten onder. De spannende laatste partij van Mies werd helaas verloren met 3-2. De pauze snack werd opgediend en dit was vandaag zondigse soep met bulkes en keuze uit belegde brudjes. Onze visser Freek was klaar met de groente er uit te zeven en toen konden we aan de koppels beginnen. Kleus en Loek mochten beginnen. Beide mannen kregen de scores niet voor elkaar en gingen ten onder. Daarna was het de beurt aan Mies en Geert. Zij stonden goed te darten en leken zonder gevaar richting de winst te gaan. Maar de laatste dubbel bleef uit om de deur dicht te knallen en hierdoor lieten ze de tegenstander terugkomen en ook nog de partij uit handen te geven. Kleus en Freek mochten de partij daarna en zij konden het niet bol werken om de winst te pakken. Om de avond nog een beetje te redden moesten Mies en Freek vol aan de bak. Dit deden onze oranje mannen dan ook want er werd er flink op los gescoord. Dit resulteerde dan in een overwinning. Om hetzelfde resultaat te behalen als in de thuiswedstrijd moest de teamronde gewonnen worden. En dat gebeurde dan ook want ons kwartet was helemaal los tijdens deze ronde en behaalde het laatste punt. Op naar volgende week tegen onze deutsche freunde!
Opbrengst; Geert 180 en 157 finish en Freek 180.

Groetjes Oeme Ien   

DC Oud Meerlo 1 – DC Umme 1 (beker)

DC Oud Meerlo 1 – DC Umme 1 (beker)

Hallo daar zijn we weer als vanouds. Na een drukke periode met feestdagen is het weer tijd voor de wekelijkse dartsavonturen van ut erst. Na vorige week weer eens een flinke zeperd te hebben gehad was het vandaag zaak om een ronde verder te komen in de beker en dat moesten we doen zonder de ietwat gammele Mies. Dat wedstrijd was in en tegen Oud Meerlo. Oud Meerlo betekende alleen dat de kroeg oud was maar niet de spelers. Na een goede warming up en een omgevallen glas cola konden we beginnen. Freekie met koelbox en al mocht de avond beginnen. Hij had nog wat energie over na een intensief weekend. Met goed spel trok hij de partij naar zich toe. Daarna kwam Loek naar het front. In de eerste leg kreeg hij flink tegengas. Nadat hij deze toch nog wist te winnen was het verzet een stuk minder en liep hij uit naar een 0-3 overwinning. Als derde kwam Geert aan bod. Ook hij had een sterke tegenstander die flink van zich af beet. Na een 1-0 achterstand toverde Geert een 102 finish uit zijn vingers en daarna was de tegenstander van slag. Hierdoor kon Geert de partij binnen halen met 1-3. Als laatste Kleus. Hij had naar eigen zegge “ik heb las van plekkende jatte” Kwam het door de omgevallen cola of wat anders???? In ieders geval gingen de plekkende piele niet naar de juiste plek?! Helaas verloor Kleus. Met een 1-3 voorsprong gingen Loek en Geert beginnen aan de koppels. De mannen stonden goed te spelen maar kwamen toch achter met 2-0. Hierna was het wat wederzijdse lieve woordjes toefluisteren en begon het te lopen en resulteerde het tot de winst. Freek en Kleus konden ons bij de laatste 16 van de beker gooien. Kleus had zich de handen aan de boks afgestreken en dat scheelde zichtbaar. Beide mannen zorgde ervoor dat het bekeravontuur verlengd werd. Freek en Loek konden de voorsprong verder uitbouwen. Aanvankelijk zag het er ook naar uit dat dit ging gebeuren met een 0-2 voorsprong. Maar daarna ging het bij de tegenstander lopen en werden de dubbels gemist door de Kroenenbergse formatie. Dit resulteerde op het eind tot een verrassende nederlaag voor de boys. Voor Kleus en Geert zaak om zich niet te laten verrassen. Met prima spel lieten ze zich dan ook niet piepelen en liepen ze uit naar een prima 0-3 overwinning. De teamronde moest dan ook maar meteen gewonnen worden en Freek was het die meteen de dubbel wist te vinden. Daarna liepen we uit naar een prima marge. Met 88 op het bord was het Geert die dit dan ook vakkundig wist te verzilveren. Prima overwinning en op naar de volgende ronde. Nu weer de focus op de competitie waar we de punten hard nodig hebben. 
Opbrengst: Loek 180, Geert 102

Groetjes Ummeien

DC Umme 1 – DC Kietske 1

DC Umme 1 – DC Kietske 1

Na een weekje vrij omdat vorige week Sinterkleus avondje was, konden we vanavond weer aan de bak. Na de vorige keer de Duitse versie van ’t Kietske te hebben gehad was het nu een Venlose versie. Dit was ook meteen de koploper en aanstaande kampioen. Voor ons zaak om de schade zo beperkt mogelijk te houden. Dit was een aardige uitdaging omdat we de laatste weken niet in goede vorm zijn en langzaam zakken in de stand. Kortom Code Oranje! In de bomvolle Kronenbergse dartstempel begon Loek aan zijn partij. Deze wedstrijd werd in de vijfde leg in Loek zijn voordeel beslecht. Prima begin van de avond. Als tweede moest Freek aantreden. Na een mindere start kwam Freek op stoom. In de vijfde leg werd de partij toch verloren na een aantal gemiste kansen. Toen was het de beurt aan Geert. Over deze partij kunnen we kort zijn, dus dat was het. Als laatste kwam Kleus aan de okki. Het spel was goed alleen werden de kansen die wel degelijk aanwezig waren niet verzilverd. Kwamen we tot een 1-3 achterstand na de singles. In de koppels begonnen Mies en Loek. Helaas was er weinig te halen voor de onze en gingen roemloos te onder. Ook in de tweede koppel waren Freek en Geert een speelbal van de tegenstanders en zodoende ook een 0-3 pak op de broek. Daarna kwam Mies en Kleus aan het front. Deze partij ging lekker gelijk op. Met als twee hoogtepunten de 154 finish van Mies en jawel hoor voor de derde keer in de DC Umme historie een 170 finish!!! Deze werd gegooid door Kleus! Maar meestal volgen er na hoogtepunten ook dieptepunten en dit was dat onze mannen de overwinning niet konden binnen slepen ondanks vele kansen. Het slotstuk in de koppelronde was voor Freek en Loek. In een spannende pot was de vijfde leg beslissend. Ook hier werd het punt net voor de neus weg gekaapt. Bleef voor ons de teamronde over om nog een puntje te pakken. Nadat onze respectvolle tegenstanders zich met de bull in hadden gegooid was het ook voor ons meteen raak. Alleen onze scoringsdrift was niet meer aanwezig en zodoende moesten we met een 1-8 verlies de avond afsluiten. Dit gaan we weer verwerken en volgende week vol gas aan de bak tegen Tinus want het wordt weer eens tijd dat we punten gaan pakken!
Opbrengst; Loek 104, Mies, 154 en Kleus 170!
Groetjes Uterst

DC Kietske Zwei – DC Umme 1

DC Kietske Zwei – DC Umme 1

Op een koude dinsdagavond vertrokken richting Venloow jung. Hier stond voor ons een belangrijke tegenstander te wachten want het was een directe concurrent voor de middenmoot. Kietse Zwei bestaat geheel uit Duisters dus konden we onze taalknobbel weer eens in werking zetten. Voor ons Oranje mannen voelde het dus als een interlandwedstrijd. En omdat de oranje hemden in de hedendaagse sportwereld niet veel te betekenen heeft tegen Duitsers zat er meteen een beetje rivaliteit op deze wedstrijd. Nadat Udo Jurgens, Derick, Rudi Carell en Heino ons wilkommmen had geheten gingen we netjes klaar staan voor de volksliederen. En daarna kon het gevecht beginnen. Kleus was al eerste. Maar omdat we richting 5 december gaan was het vanavond niet Kleus maar Sinterkleus. Hij begon prima aan de eerste leg en kwam op voorsprong. Maar het zijn en blijven Duisters dus Sinterkleus mocht niet verslappen. Pardoes kreeg Sinterkleus een 170 finish om de oren en was daarna de zwarte piet.  Hij verloor zijn partij. Daarna mocht Loek aan de bak. In een gelijk opgaande wedstrijd bleef het spannend tot het eind. In de beslissende leg was het de tegenstander die als een echte Duitser de winst voor de neus weg pakte. Loek zijn tegenstander lachte zijn tanden bloot. Dat was meteen ook bij ons de conclusie dat de tandarts kosten in Duitsland erg hoog zijn. Volgens insiders had hij een Freidhof in zijn eethoek. Als derde mocht Mies het opnemen tegen Rudi Carell. Gaandeweg de wedstrijd leek er geen vuiltje aan de lucht Mies ook omdat Rudi nog zichtbaar last had van oorlogswonden en niet geheel okselfris was. Maar op miraculeuze wijze bleef Rudi wel in de wedstrijd. In de alles beslissend vijfde leg werd het weer stuivertje wisselen. Gelukkig won Mies met de hakken over de sloot. Als laatste was Geert aan de beurt tegen een hongerige tegenstander. Ook deze had fysieke mankementen en dat stak hij niet onder stoel of banken. Geert kwam snel op een comfortabele 0-2 voorsprong. Helaas liet hij zijn tegenstander terug komen in de wedstrijd en was de vijfde leg nodig. Hierin werd het nog spannend maar Geert kon zijn partij winnen. Dit tot onvrede van zijn inmiddels Duitse vriend want die mieterde zijn pijlen over de tegelvloer met een mooie VERDAMD NOCH MAL!! Blijft toch leuk zo’n balende Duitser. Na de (vr)eetpauze begonnen we aan de koppels. Ozze Freek alias “elektrische darter” ging zich mengen in de strijd. Samen met Loek begonnen zij de koppels. Er viel weinig te juochen voor de oranjes en gingen te onder. Daarna was het Mies en Geert. Ook deze beide mannen kregen het niet voor elkaar ondanks dat ze prima stonden te gooien. Alleen het verhaal van de avond, de dubbels! Als derde kwamen elektriek Freek en Sinterkleus naar voren. Ook bij hun liep het hoor en zichtbaar voor geen meter. Misschien kwam dat ook mede door Mevrouw Merkel die er een alternatieve telling op na hield……… Een pijnlijke avond kreeg steeds meer gestalte. Voor Loek en Geert om daar wat aan te doen. Beide mannen gingen goed scorend van start maar daar kwam het dubbelspook weer opsteken. Maar met flink wat hobbels kwamen uiteindelijk tot winst. Bleef de belangrijke teamronde over want wie wil er niet een pilske van enne pruus. Wij begonnen ontzettend ontspannen aan deze ronde want met oneliners als ”der prei ist heis’ und een prachtig gezegde “wer schreibt der bleibt” was het Freek die meteen de dubbel vond. Onze tegenstander miste een aantal beurten en zodoende konden we uitlopen. We kwamen niet meer in gevaar ook omdat het gemiddelde van onze Duitse tegenstander tussen de veertig vijfenveertig lag. Uiteindelijk was het Loek die de laatste dubbel wist te vinden. Een kleine nederlaag was het resultaat wat eigenlijk niet nodig was. De dubbels waren ons Waterloo. Volgende week hebben we Sinterkleus avond dus zijn wij cadeautjes aan het uitpakken. Daarna gaan we nog twee wedstrijden spelen richting Kerst. Daarna toveren we Sinterkleus om in Santa Kleus!
Fijne pakjesavond!
Groetjes Uterst!  

DC Umme 1 – DC Quatre Bras 2 (beker)

DC Umme 1 – DC Quatre Bras 2 (beker)

Zoals jullie vorige week al in het verslag konden lezen was het vanavond een bekerronde. Dit zijn altijd avonden waar van alles kan gebeuren qua uitslagen en spel. In de tweede ronde waren wij gekoppeld aan het Steylse Quatre Bras die momenteel in de 1ste divisie spelen. Ozze Freek had zich ziek gemeld met de waterpokken maar dan blijven er natuurlijk genoeg talenten over om de wedstrijd tot een goed einde te brengen. Toen het luidruchtig stel Steylse jongens zich had gesetteld mocht Geert beginnen. De eerste leg miste hij teveel pijlen op de dubbel en daarna was het feest over en uit. Met een 0-3 verlies op de broek kon hij weer plaats nemen. Daarna was het de beurt voor Loek. Na een 2-0 voorsprong kwam de tegenstander terug in de wedstrijd en werd het nog spannend. Waar beide spelers moeite hadden met de beslissende dubbel was het gelukkig Loek die het voor mekaar kreeg. Kleus kwam naar het front. Na een gelijk opgaande eerste leg kwam er bij Kleus zand in de motor. De partij ging helaas verloren. Mies had daarin tegen weinig moeite met zijn tegenstander en zodoende stond er een 2-2 stand op het scorebord. Het Koningskoppel mocht beginnen maar waren snel uit getoet. De tegenstanders waren ontketend en Mies en Geert konden alleen maar toekijken. Hierna kwam Loek en Kleus aan zet. In een spannende pot trokken de oranjes aan het langste eind. Zo kwam de stand op 3-3. Mies en Loek kon ons weer op voorsprong zetten. Gelukkig liep dit koppeltje gesmeerd. Prima wedstrijd van de mannen en wonnen hem dan ook met 3-0. Hierna konden Kleus en Geert de volgende ronde veilig stellen. Onder toeziend oog van Geert’s vrouwlief gaven ze nog de eerste leg weg. Daarna was het snel gebeurt. De Kronenbergse formatie begon te draaien en hielden de regie goed in handen. Dit resulteerde in een 3-1 overwinning en belangrijker nog een ronde verder in de beker. De teamronde werd alleen nog maar een formaliteit maar werd wel gewonnen door Umme. Zodoende werd de hoogte van de rekening van de tegenstander nog wat opgeschroefd. Volgende week dan moeten we weer vol aan de bak in de competitie. Dan gaan we het opnemen tegen één van de Kietske’s.
Opbrengst: Mies 1x 180

Groetjes Uterst

Wie is online?

We hebben 38 gasten en geen leden online

Inlogformulier

Copyright © 2012-2018 D.C. Umme

Terug