13/05/2014 | Metieske - DC Umme 1 | Eindstand 1-8

En niet de minste want zo sportief dat we zijn gingen we op de fiets richting Serum. Een onvervalste Serum – Kroenenberg stond op het programma. Er was niets meer te winnen of te verliezen voor beide partijen, wij kampioen! Zij in veilige haven. Maar het werd een prestige strijd. Metieske was op volle oorlogssterkte. En daarom mocht Geert beginnen tegen Roy, Koen of toch Roy, nee het was Koen, toch. Kunt u het nog volgen……wij wel. Dus let’s play darts! Geert kon vandaag ongeslagen blijven in de singles. Daardoor een beetje extra spanning. Maar hij begon goed. Het werd 1-1 en toen in de derde was het stuivertje wisselen wie hem ging pakken. Het werd Geert en daarna was hij helemaal los. Een 1-3 overwinning was een feit. Peter trad aan tegen Miele. Die had stiekem een trainingskamp genomen want hij was erg sterk aan het gooien. Na een 1-1 stand scoorde Peter goed maar kon toch net niet de partij naar zich toe trekken. De uitdrukking Miele er is geen betere kon gebruikt worden. Toen de strijd van Kleus en Sjaak. Ook hier gaven ze elkaar geen ruimte om uit te lopen. Het werd 1-1 en toen begon het bij Kleus te lopen. Goede scores en finishes konden we noteren en dit werd Sjaak teveel en kon tegen dit geweld niet op. Als laatste kwam onze kersverse bruidegom naar het speelveld. Ook Mies had een koude start en kreeg overigens flink tegenstand van Jos. Na een 1-1 tussenstand kwam Mies op stoom met hoge scores. Deze werden trouwens netjes bijgehouden door ons persoonlijk score noteer duo Wendy en Edward. Mies dart inmiddels vrolijk door en won de partij met 1-3. Ook hij sjappoo! Want ook hij heeft alle single partijen gewonnen. Dus voor de eerste keer werden Mies en Geert voor de volle 100% aangezien. Na een korte pauze begonnen aan de koppels. Als eerste starte dus Philipsen brothers. Ze kwamen met 1-0 achter. Daarna kregen ze meer grip op de wedstrijd en lieten daarna de tegenstander geen enkele kans. Met een 88 finish werd de partij binnen gehaald. Kleus en Mies kregen ook flink tegenstand. Maar omdat de mannen goed beleven scoren kregen ze voldoende kansen voor de dubbels. Die werden dan ook vakkundig verzilverd. Kleus en Geert kwamen in hun koppel met 2-0 achter. Maar toen was het tijd om de rug te rechten, en dat deden ze ook. De scores werden beter en ook de dubbels werden meteen gegooid. De vijfde leg ging uitmaken wie de winst ging pakken. Met Metieske op een dubbel wist Geert een 70 finish uit de hoge hoed te toveren. Kleus werd er stil van…………… De laatste koppel werd in een snel tempo gegooid. De Serumse formatie had een beetje de hoop opgegeven om nog een punt te pakken. Daarom wisten Mies en Peter hun koppel om te zetten in winst. Beide heren stonden goed te spelen. Bleef enkel de teamronde nog over. Voor de Umme boys wist Geert met de tweede pijl de dubbel in te pakken en meteen een triple 20 erbij. En omdat Metieske de buitenste ring verschillende rondes  niet wist te raken liep de Kroenenbergse formatie flink uit. Het allerlaatste punt van de competitie ging dus mee op de fiets naar de Kroenenberg. Mies had de eer om deze te pakken en dat deed hij dan ook. Wederom een mooie overwinning in het prachtige seizoen. Met maar liefst één verlies partij in de competitie is DC Umme 1 dubbel en dwars kampioen met een totaal aantal punten van 160!! Nu gaan we nog strijden om divisie kampioen te worden en dan zit het erop!!

VRIJDAG 23 MEI HOUDT DC UMME 1 RECEPTIE IN CAFE UMMENTHUN VAN 20.00 uur tot 20.30 uur!!

Wij bedanken al onze fans en voor de steun van het afgelopen seizoen!

Groetjes Ummeien