12/11/2013 | Zuidhoek – DC Umme 1 | Eindstand 0-9

Waarom dartloos, de tegenstander kwam gewoon niet opdagen. Voor al onze fans, de wedstrijd wordt 26 november gespeeld en er zijn nog kaarten! Nu naar de realiteit van de dag. Op het programma stond de laagvlieger Zuidhoek uit Venlo. Deze jeugdsoos is omgebouwd tot een ware dartskroeg met louter mensen die zich geen jeugd meer mogen noemen. Maar gezellig is het er wel. Dat een laagvlieger rare dingen kan doen waren we van te voren voor gewaarschuwd. Geert trad aan voor de eerste partij. Door de mistige omstandigheden konden zijn teamgenoten hem nauwelijks zien. Oftewel een ouderwets rokershol! Terug naar de partij, dit was zeker niet z’n beste maar trok de winst naar hem toe door snel te finishen. Peter kreeg flink tegenstand, maar bleef rustig in de partij. Het werd wel steeds een spelletje wie de dubbel het snelste raakte en daar was Peter hem steeds mee voor. Kleus had weinig tot geen moeite met zijn tegenstander. Kleus scoorde een aantal goede scores en dat bracht rust met uitgooien. En omdat ook Kleus de dubbel snel vond was de partij zo klaar. Toen kwam Mies uit de mist, en hij had een gevoel of hij een zaadpartij ging gooien. Maar de eerste leg was daar helemaal niets van te zien de ene hoge score na de andere vlogen over het bord. En omdat Sjekkie Stevens meer aan zijn sigaret trok dan aan zijn pijlen was het een complete walk over. Stand 0-4. Wederom moesten we met de koppels ons niet laten verassen door de tegenstander. Met deze wijze woorden begonnen Peter en Geert aan hun partij. Na een moeizame start begon het te lopen en waren ze niet bij te houden. Goede scores en finishes, zelfs een 103 finish van de jongste van de twee brachten de overwinning. Kleus en Mies hadden ook geen moeite met hun partij en deze werd vakkundig binnen geharkt. Dit deden Kleus en Geert nog eens even dunnetjes over in hun koppel. Zij lieten ook niets over voor het Venloos duo. Trouwens werd de mist steeds hardnekkiger en werden de oogjes zwaarder. Dus even een fris fleske HJ en weer wakker! De laatste koppel van Mies en Peter liep ook als een tiet. Prima scores en finishen bracht hun niet in de problemen en zodoende wonnen ze hun koppel. Stand 0-8. Het toetje van de avond was de teamronde. Ook deze wilden we graag winnen om de perfect score te halen. Umme begon en Umme won en hoe. In de eerste beurt was het Peter die met de derde pijl de dubbel wist te pakken. Omdat de Zuidhoekers daar een aantal rondes meer voor nodig had stonden wij mijlenver voor. Het was Mies die mocht aanleggen voor de dubbel tien terwijl de andere op 400+ stonden. Dit cadeautje werd uitgepakt door Mies en zo was de perfect score een feit. Om het klasse verschil aan te geven, we hebben twee legs verloren over de hele avond!! Super.

Groetjes Ummeien