03/12/2013 | DC Friends Képel- DC Umme 1 | Eindstand 1-8

Wij dachten al dat ze de deur van de kroeg open hadden gezet want zowel buiten en binnen was het zeer mistig. Vandaag dus een ware topper tussen de nr 2 en nr 1. Een extra druk was er omdat een paar dagen later pakjesavond is. We waren daarom dubbel zenuwachtig! Natuurlijk stonden we op de meest ongunstigste baan waar het drukste knooppunt lag van WC en de catering. Oftewel de zeikerds kwamen geregeld langs. Geert begon de avond zoals gewoonlijk. Een gelijk opgaande wedstrijd waar Geert moeite had met scoren. Zijn tegenstander deed dat wel maar vergat steeds de dubbel te pakken. Geert had hier geen moeite mee op de derde leg na en zodoende won hij de partij. Als tweede was Peter en hij mocht tegen tatoe  bob. Het werd een spannende partij waar beide mannen hun eigen legs wonnen. Zodoende was de vijfde leg beslissend. Ook hier was het compleet in evenwicht. Beide kregen kansen op de dubbel en helaas vond tatoe bob hem sneller. Jammer maar wel een goede partij gedart. Kleus had in de eerste leg nog wat opstart problemen en nadat zijn  tegenstander was uitgeraasd met hoge scores, omdat Kleus een geniepige dubbel wist te pakken, kon zijn tegenstander het tikje niet verwerken. Kleus begon steeds beter te gooien en zodoende pakte hij de winst met een bibberhandje. Als laatste kwam Mies aan het bord. Ook hij had grote moeite om te scoren en in de wedstrijd te komen. Terwijl zijn tegenstander op een dubbel was aan plaren, kwam Mies korter bij en pats meteen raak. Dit verhaal herhaalde zich nog twee keer en daardoor de winst in the pocket. Een mooie tussenstand van 1-3. De nog gemotiveerde Friends begonnen met de koppels. Als eerste traden voor ons Peter en Geert aan. De scores waren ietwat beter, en de finishes waren buiten gewoon. De gebroeders lieten de eerste leg nog liggen maar daarna was alles voor de onze. Zelfs toen Geert een 123 finish eruit slingerde was de tegenstand weg. Kleus en Mies begonnen ook goed te scoren. Ook zij lieten zien waar je de partij mee wint, de dubbel! De tegenstanders werden met de minuut kleiner en kleiner. De overwinning was door de tweede koppel binnen, maar omdat we vandaag niet hun het idee wilden geven van kadootjes weggeven gingen we lekker door. Dit bevestigde Kleus en Geert, zij lieten ook geen spaan heel van hun opponenten. Het kleine tatoe bobje kon zich verbaal niet meer helemaal beheersen……….later meer. Kleus en Geert wonnen hun partij gladjes. Laatste koppel was voor Mies en Peter. Volgens ons hadden de heren afgesproken dat Peter de hoge scores verzorgde en Mies de finish. De Friends mannetjes kregen kleine kansjes maar die werden vakkundig afgesnoept. Een schitterende tussenstand van 1-7 stond op het scorebord. Bleef de teamronde over, en we moeten de Friends toegeven dat ze niet opgaven. In de teamronde ging het gelijk op. Maar het schreeuwende tatoe bobje dacht leuk te zijn om met zijn slechte adem en onsportief gedrag op het moment van uitgooien zich wederom verbaal te laten horen. Maar omdat zijn teamgenoten en ook hij zelf miste, was het Kleus die de beslissende dubbel erin mikte voordat hij zijn geveltje kon open trekken. Dus het resultaat een prachtige overwinning met 1-8. Zo gaan we lekker verder naar de volgende topper!!

Groetjes Ummeien