Wedstrijdverslagen

DC Cox 2 – DC Umme 2

Verslag DC Cox 2 – DC Umme 2              20-03-2018
Hallo daar zijn we weer. Op deze dinsdagavond vertrokken we richting Horst om aan te treden tegen Dartclub Dc Cox 2. De laatste weken ging het erg stroef wat resulteerde in een paar flinke verliespartijen er daar wilden we verandering inbrengen. Met een voltallig team gingen we van start, met Frank als 1ste speler. Hij begon erg goed met mooie scores maar zijn opponent was net iets scherper op de dubbel.  3-1 verlies Jammer. Nu was het de beurt van Geert als 2de. Hij ging wat minder van start maar in het verdere verloop van de partij ging hij steeds beter spelen. Geert pakte zijn dubbels wel en won verdient met 1-3     1-1 in de wedstijd. Bart als 3de man van ons maakte er een spannend potje van maar verloor toch op het nippertje met 3-2.   2-1 achter.  Peter ging nu achter de oche staan maar keek al snel tegen een 2-0 achterstand aan. In de daar op volgende legs ging hij steeds beter scoren maar kon niet voorkomen dat hij verloor met 3-1     3-1 voor Dc Cox. Biek kwam ook van zijn kruk om samen met Geert de 1ste koppelpartij te gooien. De 1ste leg konden ze nog wel pakken maar daarna was het zo bekeken 3-1 verlies.    4-1 achter   Koppel 2 was wederom Geert maar nu met Peter en zij gingen erg goed met mooie scores en dubbels en wonnen verdiend met 1-3.  Het 2de punt voor Umme.    4-2 Nu was het tijd voor ons (koningskoppel) Bart/ Frank om hier vervolg aan te geven maar zij kregen geen poot aan de grond en verloren kansloos met 3-0.  5-2 Als laatste koppel gingen Peter en Biek proberen om de stand wat dragelijker te maken en dat lukte ook bijna maar gingen nipt met 3-2 de boot in. Restte ons alleen nog de bierronde, die Geert meteen in gooide met tops. We liepen iets voor in de leg maar Cox kwam nog goed terug en maakte het nog spannend, maar nu dacht Bart het is goed geweest en haalde deze ronde binnen met een mooie 44 finish, en tevens het 3de punt voor ons.  Al met al weer een leuke avond en toch weer drie puntjes.
                 Uitslag    6-3           Umme 2

Dc de Boesjer – Dc Umme 2

Dc de Boesjer – Dc Umme 2
Vanavond konden we op bezoek gaan bij de Boesjer, een gezellig kroegje midden in het centrum van Kessel. We waren deze avond met z’n 4en helaas moest Peter zich afmelden. Geert startte weer als erste aan de singels hij moest behoorlijk wennen aan het bord en de omgeving. Het was voor hem ook de eerste keer dat hij in Kessel mocht gaan darten, dit blijven altijd spannende dingen.
Hij had ook een zeer geduchte tegenstander tegen. De meervoudig winnaar van de kronenbergs open Sjoerd Janssen. Met goede tegenstand ging Geert toch met een 3-1 van het bord af. Als 2 ging van Frank naar het bord. En vanaf moment 1 was Frank scherp en ging de pijlen precies zoals hij wilde en liet de tegenstander dan ook kansloos hij won met 1-3. Als 3e kwam zoals gewoonlijk Bart aan het bord staan ook Bart had het juiste gevoel nog niet te pakken. De punten bleven een beetje achter en zo ook de dubbels helaas verloor hij met 3-1. Zo leek het een avond van de 3-1 te worden. Biek ging als laatste aan het bord staan en hij had de zware taak om er weer een gelijke stand van te maken. Helaas had Biek zijn avond (tot nu toe) niet en werd hij met 3-0 verslagen. In de rust met een lekker bordje snacks hebben we onze koppen bij elkaar gestoken dat het zo echt niet kon. Dat we toch wel degelijk uit een ander vaatje moesten gaan tappen. Op dit moment kregen we ook een andere barvrouw achter de bar. Alles wees erop dat dit de Ummekeer ging worden. In het koppie zat het wel allemaal goed nu nog de pijlen in het bord goed weten te krijgen. Geert en Frank starten als eerste koppel. Frank had de smaak al te pakken en ook Geert was de spanning kwijt en kon zijn fantastisch spel laten zien ze wonnen dan ook met 1-3. Ook Bart ging beter gooien en Biek trok zich er mooi aan op en wist de dubbels moeiteloos te raken zo werd ook deze gewonnen met 1-3. Zo stond het alweer 3-3. Bart en Geert wilde graag een keer samen gooien. En Frank is dan de moeilijkste niet en geeft de mannen een kans. Dit wisten ze rijkelijk te belonen met wederom een winst van 1-3. Zo hadden we de eerste voorsprong van vandaag te pakken nu nog weten vast te houden. De laatste koppel was voor Biek en Frank. Ondanks het goede spel van de mannen wist de Boesjer ook een heerlijke pot te gooien en werd deze verloren met 3-2. En zo stond het weer 4-4 en wisten we dat het voor de zoveelste keer dit seizoen 5-4 of 4-5 ging worden. Dus alle focus ging op de alles en beslissende team ronde. Meteen met de 1e pijl wist Frank in te gooien en was de toon gezet. Boesjer gooide ook meteen in. Boesjer wist de punten in het begin ook goed te gooien. Maar Umme laat zich niet gek maken en met 5 fantastische beurten achter elkaar en een mooie finisch van Geert. Hadden we de winst naar ons toe getrokken. Al met al een super overwinning.  Iedereen weer bedankt voor onze support. Op naar volgende week.

Dc De Lange 2-Dc Umme 2

Verslag Dc De Lange 2-Dc Umme 2      30-01-2018


Op deze avond waren we te gast bij Dc De Lange in Horst. Geert startte als eerste en maakte het spannend maar verloor toch nipt met 3-2. Wel liet hij zijn eerste 180er noteren. Frank als tweede en hij ging zeer goed en haalde een verdiende overwinning met 0-3. 1-1 in de wedstrijd. Bart was de derde man van Dc Umme en maakte er een echte triller van. Beide mannen waren aan elkaar gewaagt maar het was Bart die net iets scherper was.  2-3     1-2 Umme. Nu was het aan Peter om hier vervolg aan te geven. Hij ging als een speer en besliste de wedstrijd in zijn voordeel 2-3  1-3 Umme. Nu naar de koppels. Biek en Bart als eerste, het liep niet erg geweldig en verloren dus ook jammerlijk met 3-2. Bij Peter en Geert ging het ietsjes beter door het goede uitgooien van beide mannen wat resulteerde in een mooie 2-3 overwinning.   2-4 Umme.  Het koningskoppel Bart- Frank liet geen spaan heel van hun tegenstanders en pakte een verdiende 0-3.   2-5 Umme. Koppel vier was Biek en Geert maar helaas kwamen ze niet in de wedstrijd en verloren met 3-1     3-5 Umme. Nu nog de laatste ronde oftewel bierronde. De Lange gooide al snel de begindubbel in dus liepen we weer achter de feiten aan daardoor ging het laatste punt verloren, jammer!!!.   4-5 winst, maar toch een beetje teleurgesteld had veel meer in gezeten. Nu even twee weken Carnaval vieren en daarna weer aan de bak. 

   Gr   Umme 2  

Dc Umme 2 – Tommies 2

16-01-2018 Dc Umme 2 – Tommies 2

Na een teleurstellende nederlaag vorige week in de beker stond er vandaag weer een zware dobber te wachten. Nadat onze sponsoren de nieuwe dart surrounds onthuld hadden. Kwamen onze grote vrienden van Tommies op bezoek. Dit team was vorig jaar kampioen geworden dus we hadden nog wel wat recht te zetten. Peter was van plan zijn goede spel van vorige week door te zetten en dat ging hem heel goed af. In een hele spannende wedstrijd kwam het op de 5e en beslissende leg aan. Helaas ging deze op het nippertje naar Tommies. Als 2e kwam Geert hij wist er met een mooie 3-0 overwinning weer 1-1 van te maken. Ook Bart won overtuigend met 3-1. Zo ging de avond goed van start. Zo makkelijk als het Bart en Geert ging zo moeizaam ging het bij Biek helaas wist hij dan ook niet te winnen en zo stond het 2-2 na de singels. Vol goede moed begonnen we aan de koppels deze bleken dan ook heel goed te gaan. De eerste koppel werd gewonnen door ons koningskoppel Bart en Frank ze wonnen met 3-2 en ook Biek en Geert wisten te winnen en zo keken we tegen een comfortabele 4-2 voorsprong aan. Peter en Geert als 3e koppel was het incidentje van de avond een wedstrijd waar de pijlen niet wilde gaan waar ze heen moesten en zo werd het weer 4-3. We wilden alles op alles zetten om er niet weer een 4-5 van te laten worden. Dit werd ook al meteen gedaan in de laatste koppel. Biek en Frank wonnen op het nippertje met 3-2. Als laatste dan de teamronde hier konden we er nog 6-3 van maken dit zou een fantastisch resultaat zijn tegen de nummer 2 van de ranglijst. Geert gooide als 2e meteen in en de punten werden ook goed gegooid waarna Bart met dubbel 10 er 6-3 van maakte. Een prachtige en terrechte overwinning. Volgende week wederom een thuis wedstrijd tegen de Tapperie. Gr Umme 2

Bekerwedstrijd DC De Zwaan 3 – Dc Umme 2

Bekerwedstrijd DC De Zwaan 3 – Dc Umme 2 

We gaan weer verder vanavond in de bekercompetitie. Nu zijn we te gast in Baarlo met een compleet team vanavond. Frank (s)peert de eerste pijlen in het bord namens Umme en hieronder zou een heel mooi gedetailleerd verslag kunnen komen van de wedstrijd. Echter gaan we dit niet doen. Na 26,3 pijlen op dubbel 1 gehad te hebben voor de overwinning voor ons was het toch Baarlo die het eerste wedstrijdpunt binnen haalde helaas. Volgende pot…Peter met nieje Pijlen! Euhh, kunnen we kort over zijn 3-0 voor Baarlo en het 2e wedstrijdpunt in de Zwanenpocket. Nou, Bart mag van ut krukske komen. Ook wel de Michael van Gerwen van Umme 2 genoemd mag het tij gaan keren.. Echter faalt ook Bart jammerlijk en gaat wederom de pot naar Baarlo. Na 3 singles 3-0 voor de Zwaantjes. Gelukkig hebben wij altijd 1 troef in handen, schoppenvrouw is er niets bij, Ons ijskonijn Biekske! Met keurige scores en uitgooien waarvan zelfs Rob Cross de poep dun door de boks zou lopen haalt Biekske a.k.a. SuperBiek de overwinning binnen! 3-1 en we leven nog!
Op naar de dubbels: Peter & Geert to throw first! Ook deze pot word voornamelijk door voortreffelijk gooien van Peter gewonnen van het Baarlose koppel! Tussenstand 3-2 en we komen terug! Het Koningskoppel mag aantreden om de gelijkmaker binnen te halen! Bart & Frank, of Frank & Bart, mag ook, normaliter staan deze kerels hun mannetje en zijn de punten voor Umme! Hoe anders liep het vanavond, wellicht door de carnavalsperikelen van afgelopen weekend maar de wedstrijd gaat verloren met 3-2. Tussenstand 4-2 voor Baarlo en ze proeven de bekeroverwinning al.. Nu zijn Superbiek en Geert aan de beurt om de laatste strohalm te pakken, dit lukte met een keurige 3-1 overwinning! 4-3 tussenstand met nog 1 koppel en de bierronde te gaan! Peter en Bart aan de start om de gelijkmaker binnen te halen! Maar dit zat er gewoonweg niet in vanavond, het niveau was simpelweg te laag vanuit Umme kant. Ze verliezen de wedstrijd met 3-1 en de Zwaantjes gaan verder bekeren. Wij zullen in de competitie uit een ander vaatje moeten gaan tappen want dit vaatje is bijna leeg. Voor de statistieken winnen we nog wel de bierronde.
Volgende week een zware thuispot tegen de Tommies! Tot dan!!

Wie is online?

We hebben 83 gasten en geen leden online

Inlogformulier

Copyright © 2012-2018 D.C. Umme

Terug