Wedstrijdverslagen

Dc De Lange 2-Dc Umme 2

Verslag Dc De Lange 2-Dc Umme 2      30-01-2018


Op deze avond waren we te gast bij Dc De Lange in Horst. Geert startte als eerste en maakte het spannend maar verloor toch nipt met 3-2. Wel liet hij zijn eerste 180er noteren. Frank als tweede en hij ging zeer goed en haalde een verdiende overwinning met 0-3. 1-1 in de wedstrijd. Bart was de derde man van Dc Umme en maakte er een echte triller van. Beide mannen waren aan elkaar gewaagt maar het was Bart die net iets scherper was.  2-3     1-2 Umme. Nu was het aan Peter om hier vervolg aan te geven. Hij ging als een speer en besliste de wedstrijd in zijn voordeel 2-3  1-3 Umme. Nu naar de koppels. Biek en Bart als eerste, het liep niet erg geweldig en verloren dus ook jammerlijk met 3-2. Bij Peter en Geert ging het ietsjes beter door het goede uitgooien van beide mannen wat resulteerde in een mooie 2-3 overwinning.   2-4 Umme.  Het koningskoppel Bart- Frank liet geen spaan heel van hun tegenstanders en pakte een verdiende 0-3.   2-5 Umme. Koppel vier was Biek en Geert maar helaas kwamen ze niet in de wedstrijd en verloren met 3-1     3-5 Umme. Nu nog de laatste ronde oftewel bierronde. De Lange gooide al snel de begindubbel in dus liepen we weer achter de feiten aan daardoor ging het laatste punt verloren, jammer!!!.   4-5 winst, maar toch een beetje teleurgesteld had veel meer in gezeten. Nu even twee weken Carnaval vieren en daarna weer aan de bak. 

   Gr   Umme 2  

Dc Umme 2 – Tommies 2

16-01-2018 Dc Umme 2 – Tommies 2

Na een teleurstellende nederlaag vorige week in de beker stond er vandaag weer een zware dobber te wachten. Nadat onze sponsoren de nieuwe dart surrounds onthuld hadden. Kwamen onze grote vrienden van Tommies op bezoek. Dit team was vorig jaar kampioen geworden dus we hadden nog wel wat recht te zetten. Peter was van plan zijn goede spel van vorige week door te zetten en dat ging hem heel goed af. In een hele spannende wedstrijd kwam het op de 5e en beslissende leg aan. Helaas ging deze op het nippertje naar Tommies. Als 2e kwam Geert hij wist er met een mooie 3-0 overwinning weer 1-1 van te maken. Ook Bart won overtuigend met 3-1. Zo ging de avond goed van start. Zo makkelijk als het Bart en Geert ging zo moeizaam ging het bij Biek helaas wist hij dan ook niet te winnen en zo stond het 2-2 na de singels. Vol goede moed begonnen we aan de koppels deze bleken dan ook heel goed te gaan. De eerste koppel werd gewonnen door ons koningskoppel Bart en Frank ze wonnen met 3-2 en ook Biek en Geert wisten te winnen en zo keken we tegen een comfortabele 4-2 voorsprong aan. Peter en Geert als 3e koppel was het incidentje van de avond een wedstrijd waar de pijlen niet wilde gaan waar ze heen moesten en zo werd het weer 4-3. We wilden alles op alles zetten om er niet weer een 4-5 van te laten worden. Dit werd ook al meteen gedaan in de laatste koppel. Biek en Frank wonnen op het nippertje met 3-2. Als laatste dan de teamronde hier konden we er nog 6-3 van maken dit zou een fantastisch resultaat zijn tegen de nummer 2 van de ranglijst. Geert gooide als 2e meteen in en de punten werden ook goed gegooid waarna Bart met dubbel 10 er 6-3 van maakte. Een prachtige en terrechte overwinning. Volgende week wederom een thuis wedstrijd tegen de Tapperie. Gr Umme 2

Bekerwedstrijd DC De Zwaan 3 – Dc Umme 2

Bekerwedstrijd DC De Zwaan 3 – Dc Umme 2 

We gaan weer verder vanavond in de bekercompetitie. Nu zijn we te gast in Baarlo met een compleet team vanavond. Frank (s)peert de eerste pijlen in het bord namens Umme en hieronder zou een heel mooi gedetailleerd verslag kunnen komen van de wedstrijd. Echter gaan we dit niet doen. Na 26,3 pijlen op dubbel 1 gehad te hebben voor de overwinning voor ons was het toch Baarlo die het eerste wedstrijdpunt binnen haalde helaas. Volgende pot…Peter met nieje Pijlen! Euhh, kunnen we kort over zijn 3-0 voor Baarlo en het 2e wedstrijdpunt in de Zwanenpocket. Nou, Bart mag van ut krukske komen. Ook wel de Michael van Gerwen van Umme 2 genoemd mag het tij gaan keren.. Echter faalt ook Bart jammerlijk en gaat wederom de pot naar Baarlo. Na 3 singles 3-0 voor de Zwaantjes. Gelukkig hebben wij altijd 1 troef in handen, schoppenvrouw is er niets bij, Ons ijskonijn Biekske! Met keurige scores en uitgooien waarvan zelfs Rob Cross de poep dun door de boks zou lopen haalt Biekske a.k.a. SuperBiek de overwinning binnen! 3-1 en we leven nog!
Op naar de dubbels: Peter & Geert to throw first! Ook deze pot word voornamelijk door voortreffelijk gooien van Peter gewonnen van het Baarlose koppel! Tussenstand 3-2 en we komen terug! Het Koningskoppel mag aantreden om de gelijkmaker binnen te halen! Bart & Frank, of Frank & Bart, mag ook, normaliter staan deze kerels hun mannetje en zijn de punten voor Umme! Hoe anders liep het vanavond, wellicht door de carnavalsperikelen van afgelopen weekend maar de wedstrijd gaat verloren met 3-2. Tussenstand 4-2 voor Baarlo en ze proeven de bekeroverwinning al.. Nu zijn Superbiek en Geert aan de beurt om de laatste strohalm te pakken, dit lukte met een keurige 3-1 overwinning! 4-3 tussenstand met nog 1 koppel en de bierronde te gaan! Peter en Bart aan de start om de gelijkmaker binnen te halen! Maar dit zat er gewoonweg niet in vanavond, het niveau was simpelweg te laag vanuit Umme kant. Ze verliezen de wedstrijd met 3-1 en de Zwaantjes gaan verder bekeren. Wij zullen in de competitie uit een ander vaatje moeten gaan tappen want dit vaatje is bijna leeg. Voor de statistieken winnen we nog wel de bierronde.
Volgende week een zware thuispot tegen de Tommies! Tot dan!!

DC Sintermerte 2– DC Umme 2

Verslag 02-01-2018 DC Sintermerte 2– DC Umme 2

Ten eerste wensen wij iedereen het allerbeste toe in het nieuwe jaar. De eerste wedstrijd van dit jaar speelde we een uitwedstrijd tegen DC Sintermerte 2 in Tegelen. In een zeer knus café startte Geert met de wedstrijd. Hij pakt meteen de eerste leg door 78 uit te gooien. Daarna is zijn opponent toch veel sterker waardoor hij met 3-1 verliest. Dan is het de beurt van Frank, hij komt al snel met 2-0 achter omdat hij verzuimt om de legs uit te gooien. In de 3e leg pakt hij zijn laatste kans en wel met dubbel 1. Dan gaat hij knallen met een 15-darter in leg 4. 2-2. In de beslissende 5e leg zetten beide mannen zich op dubbel 1 weg. Maar daarin is Sintermerte net iets gelukkiger, 3-2. Tussenstand: 2-0 Sintermerte. Dan mag Bart aantreden. Ook hij komt al snel op achterstand, 1-0. Met een mooie 72 finish trekt Bart de stand weer in evenwicht. De 3e leg moet hij aan zich voorbij laten gaan. Hij weet zijn rug te rechten en pakt vervolgens met dubbel 17 leg 4 en gaat goed door in de 5e leg, hij gooit die met dubbel 13 uit. 2-3 voor Bart. Tussenstand: 2-1.
Biek is aan de beurt als laatste single, de eerste leg staan beide mannen op dubbel 1 maar Biek weet na enkele minuten aan het langste eind te trekken. De tweede leg is daarentegen een wereld van verschil, de eerste pijl op een dubbel van Biek is meteen raak. 2-0. De derde leg weet hij scorend weg te lopen bij zijn tegenstander maar heeft alle moeite met de finishes. Daarom wordt het toch weer 2-2. Hij moet gas gaan geven om te winnen. Hij weet de beslissende leg te winnen. 2-3. Tussenstand: 2-2. Het eerste koppel van de avond is Bart en Biek. Zij starten vol vertrouwen en Bart weet 59 uit te gooien. In de leg erna is Bart weer scherp en zet de 2-0 op het bord. In de 3e leg is het dubbel probleem weer terug, Sintermerte weet daar wel raad mee en pakt 3 legs op rij. 3-2. Frank en Geert gaan het nu proberen en geven alle legs vrij simpel af. 3-0. Tussenstand: 4-2.
Frank blijft staan er wordt vergezeld door Bart. Frank gooit 58 uit en Bart kan niet achterblijven en gooit in de daaropvolgende leg 53 uit. De derde leg gaat vrij simpel naar de mannen van Umme, het is wederom Bart die de leg pakt. 0-3. Tussenstand: 4-3. Geert en Biek als laatste koppel. De eerste leg verloopt wat moeizaam maar Geert weet toch dubbel 4 te raken. De 2e leg wordt helaas verloren. In de 3e leg gooit Biek 140 en daarna meteen 180, zo weten ze weg te lopen bij de tegenstander maar uiteindelijk komen ze bij dubbel 1 uit. Deze weet Geert uit te gooien na 5 minuten. De 4e leg gaat naar de mannen van Umme, Geert weet tops te gooien. 1-3. Tussenstand: 4-4. Dan ook maar het laatste punt pakken is de bedoeling. Maar wat een drama, van beide kanten wel te verstaan. Allebei komen ze uit op      ‘the madhouse’ oftewel dubbel 1. Maar u raad het al, het mag niet lukken vanavond. DC Sintermerte gaat er vandoor met het laatste punt.
Eindstand: 5-4 in het voordeel van DC Sintermerte 2. Een nipte verliespartij die de mannen van Umme snel willen vergeten en volgende week weer voor de winst zullen gaan.

Groetjes Umme 2.

Dc Umme2- Dc Hazewind

Verslag Dc Umme2- Dc Hazewind      19-12-2017


Vanavond stond de laatste wedstrijd van het kalenderjaar 2017 op het programma. Dc Hazewind uit Venlo kwam op bezoek. Maar eerst willen we even stilstaan bij het plotselinge overlijden van Ton Janssen (Ton van de Schilder) vader van Rob Janssen die bij Umme 5 speelt. Ook denken we aan Paul Kleuskens spelend bij Umme 1 wiens moeder ook overleed deze week. Wij wensen beide families heel veel sterkte toe ……… Nu naar de wedstrijd. Geert start als 1ste vanavond maar hij begint niet erg goed en levert de leg ook in. Dat herstelt hij in de 2de met een 44 uitgooi. 1-1. Vervolgens gaat leg 3 weer verloren maar trekt dit in de 4de leg weer recht met tops. 2-2. Het is zeer spannend in de 5de leg maar met d8 haalt hij de wedstrijd binnen. 3-2   1-0 Umme. Frank mag dit voortzetten hopen we. Dat doet hij in de 1ste leg met 51 uit. 1-0 Daarna is leg 2 en 3 voor Hazewind. Ook hij weet er een 5de leg uit te slepen door op het nippertje d8 uit te gooien. Maar daarin kan hij niet op tegen 114 uitgooi van zijn tegenstander. Jammer Frank 2-3   1-1. Bart is nu aan de beurt en hij start zeer overtuigend door leg 1met 66 uit en leg 2 met d15 uit te gooien. De 3de leg is voor hun maar in de 4de is hij weer bij de les en zo wint hij deze pot met 3-1   2-1 Umme. Peter is de vierde man vanavond, scorers lopen goed echter Hazewind pakt de 1ste leg met d20. De 2de gaat ook naar de venlonaren. Peter doet er alles aan maar het mag niet lukken dus hij verliest met 3-0. Volgende keer beter.  0-3 tussenstand 2-2. Dan nu naar de koppels. Daarin starten Bart en Biek: spannende 1ste leg die Bart pakt met d10. Maar dan gaat de tegenstander er als een haas vandoor en pakt drie legs op rij. 1-3 verlies. 2-3   Koppel 2 is Peter met Geert: Zij staten voortvarend en Geert pakt de 1ste leg. Volgende gaat naar de haasjes, maar in de 4de zijn ze weer scherp en het is wederom Geert die d8 erin peert. Dan komt er wat zand in het motortje en verliezen de beslissende 5de leg. 2-3   2-4 achterstand. Als 3de koppel Frank en Bart moeten nu iets terug gaan doen en dat doen ze, Frank in de 1ste leg tops uit. In de 2de leg gooit hij prompt een 180er en zet hem voor Bart op tops weg. Dat klusje kan je wel aan Bart overlaten 2-0. Ze gaan uitstekend door en het is Frank die 32 uitgooit. Een mooie 3-0 overwinning.  3-4. Als laatste koppel Biek en Geert. De 1ste leg staan de mannen op 16 Geert mist in eerste instantie maar Biek gooit d4 uit. Tweede leg geven ze weg maar in de 3de gooit Geert vrij simpel d3 uit nadat Biek gemist had.2-1. De 4de gaat verloren en er komt alweer een 5de leg daarin kan Biek tops uitgooien maar daar steekt de Hazewind een stokje voor door net iets eerder 100 uit te gooien. 2-3 -3-5. Dan rest alleen nog de beroemde bierronde: Peter gooit in met d7 maar verder is het verzet gebroken bij Umme deze ronde gaat ook verloren.0-1      3-6 verlies. Jammer maar helaas.   Tot volgend jaar.
                                     

Groetjes Umme 2 

Wie is online?

We hebben 327 gasten en geen leden online

Inlogformulier

Copyright © 2012-2018 D.C. Umme

Terug