Wedstrijdverslagen

Dc Umme 2 – Dc Cox 2

07-11-2017       Dc Umme 2 – Dc Cox 2
Op een gure dinsdagavond in november ontvingen we Dc Cox uit Horst. We zijn beiden goede middenmoters in onze competitie dus dat beloofd een mooie strijd te worden. Ook vanavond weer met een compleet team en dat betekend dat het Biek zijn reservebeurt is, maar niet getreurd hij kom later nog in actie. Onze ‘’ Captain Frank ‘’ start weer als 1ste en gaat als een speer en haalt de wedstijd snel binnen leg 1 met 12 en leg 2 met d15 uit en vervolgens leg 3 met d2.  3-0     1-0 Umme.  Dan is het aan Geert om dit voort te zetten maar hij moet de 1ste leg al meteen afgeven. De 2de leg is wel voor hem 1-1 Maar dan komt de klad erin en verliest hij leg 3 en 4. Jammer Geert 1-3    1-1   Bart is de 3de man van Umme en gaat goed van start en beslist de 1ste leg in zijn voordeel met en mooie d 16. De 2de leg wordt nog mooier met een prachtige 111 uitgooi. In de 3de leg is hij snel klaar met D 8. 3-0 winst    2-1 voor Umme. Als 4de is Peter nu aan zet. De 1ste leg gaat helaas verloren en zo ook de 2de. Maar dan doet hij iets terug in de 3de leg en prikt D8 erin. In de 4de leg is Cox toch net wat preciezer en pakt deze pot en trekt de stand weer gelijk.  3-1     2-2     Nu naar de koppelpartijen Bart en Biek die nu ook in actie komt. In de 1ste leg blijkt de dubbel bij beide teams een groot probleem beide op de altijd lastige D 1, is het Cox die ongeveer na 50 pijlen uiteindelijk raak gooit. De 2de leg start Bart meteen met 135 maar dat mag niet baten wand de leg gaat toch verloren. De 3de leg mist Cox een dubbel 20 op een 120 finish waarna Biek kan profiteren met D 4. In de 4de leg is Biek weer scherp met D 3, dus volgt er een 5de en daarin gooien de mannen een fantastische leg en triple 17 en Dubbel 6 uit. Wat een comeback netjes mannen.  3-2     3-2    Koppel twee Peter en Geert gaan goed en halen de 1ste leg binnen met D 20. Daarna komt er zand in het bekende motertje en leg gaat terecht verloren. 1-3     3-3      Nu het koningskoppel!!!!! Bart -Frank normaal bijna niet te verslaan maar vanavond loopt het voor geen meter en verliezen vrij duidelijk met 0-3.  3-4 achter. Ondertussen zijn Geert en Biek al begonnen met de laatste koppel terwijl de andere te lui zijn om het verslag bij te houden staan Geert en Biek al met 2-0 voor. De 3de geven ze nog cadeau maar dan is Geert attent met D 12      3-1      tussenstand     4-4.      De beruchte bierronde staat nog op het programma en daarin gooit Biek 32 in misschien iets te laat want Cox ligt ver vooruit. Biek weet nog een 180er te gooien maar dat verandert niks meer.   0-1       4-5 verlies      Tot volgende keer    Umme 2

Dc Umme 2- Dc de Boesjer

Dc Umme 2- Dc de Boesjer uitslag 4-5

Op deze Umme dinsdag kwam de boesjer op bezoek. Deze club stond na 4 speelronden als nummer 1 in onze competitie. Vanavond moesten we het doen zonder Geert, dus vandaag waren we maar zijn 4-en.
Frank was als eerste aan de beurt, hij kon goed meegaan in de leg en pakt de eerst leg door 34 uit te gooien. En ook de 2de leg weet hij voor zich te winnen. Helaas slaat het noodlot in de 3de en 4de leg toe en moet hij deze afgeven. De beslissende laatste leg weet hij wel winnen en haalt zo het eerste punt binnen.
Peter gooit als tweede en in zijn 1ste leg gooit hij meteen met dubbel 8 uit. De 2de leg geeft hij jammer genoeg af aan de tegenstander. In de volgende leg gooit Peter weer als eerste uit met een d2. Maar helaas rolt het dubbeltje de andere kant op en weet hij geen punten binnen te halen met zijn single.
Bart is als 3de aan de beurt en word vandaag mentaal en fysiek bijgestaan door ozze Pelle.
En daar is dan ook het klapje van Bart en weet hij leg 1 uit te gooien met 24. Leg 2 weet hij ook voor zichzelf te houden. Ja, hij moet ook aan Pelle het goede voorbeeld geven dan kun je niet verliezen.
Bij de 3de leg komt hij op een goede voorsprong te staan en weet dan ook met overtuiging het punt binnen te halen.
Biek mag als laatste zijn kunsten laten zien. De eerste leg gooit hij met een mooie 24 uit. In de 2de leg gaat het mooi gelijk op maar weet hij toch niet als eerste uit te gooien.
In de 3de krijgt Biek als eerste de kans om uit te gooien maar toch geeft hij hem weg.
Intussen zijn we aanbeland bij de koppels en mag Peter het samen met Biek gaan proberen. In de 1ste leg weet Biek de dubbel erg subtiel uit te gooien. In de 2de leg gaat Biek weer voor de 8 maar mist hem jammer genoeg en daardoor is de tegenstander net wat sneller met uit gooien. Ook de 3de leg is de tegenstander met wat tref zekerder. In de 4de leg laat Biek het er niet bij zitten en gooit hij als eerste uit. Jammer genoeg word de laatste leg niet gewonnen en gaat het punt naar de tegenstander.
Frank en Bart zijn misschien het gouden koppel vanavond? Frank pakt de eerste leg met een tops.
Ze gaan prima door en nu is Bart aan de beurt met een 32. De tonnetjes vliegen ons om de oren. Bart gooit als eerste 36 uit en weten zo overtuigend te winnen.
Biek en Frank zijn aan de beurt. In de 1ste leg gaat het goed gelijk op. Boesjer zet hem goed weg en weet als 1ste uit te gooien. In de 2de leg zijn ze wederom aan elkaar gewaagd. Biek zet hem weg op 90. Boesjer 120. Helaas pakt Boesjer de leg. Die derde leg pakken we! Biek gooit als eerste 48 uit. In de 4de leg word het nog spannend maar helaas word er verloren.
Peter en Bart gooien het laatste koppel. Boesjer pakt wederom de 1e kans en de 1ste leg. Ook de 2de leg verliezen de heren. Het gaat niet heel soepel. In de 3de leg komen ze 120 punten achter te staan. Deze partij word terecht door de tegenstander gewonnen.
De bierronde gaan we spelen voor de eer! ( en een beetje voor het gratis biertje)
Als 1ste gooit Bart in met 36, maar de Boesjer weet ook in te gooien. Het gaat goed gelijk op. Biek weet even zijn eerste 180-er te gooien en pakt dan ook maar meteen goed uit en weet 88 uit te gooien. Bam, jongens, YES. Weer een 4-5 maar toch.
Geert bedankt voor het tellen van de bierronde.
Weer geen winst, maar wel 4 punten.
Tot volgende week.
  Groetjes umme 2

DC Niëns - DC Umme 2

Vandaag de wedstrijd tegen niens, maar niet bij niens maar bij Bruiz in Maasbree.
Frank bijt vandaag de spits af.
Na een gelijk opgaande strijd met goed dartsspel van beide heren moet Frank toch de twee legs afgeven.
De derde leg gaat het niveau nog een stuk hoger en met een fraaie 76 uitgooi van Frank word het 1-2.
De vierde leg gaat wat moeizamer voor Frank maar de tegenstander heeft de flow wel te pakken en wint met 3-1.
Nu komt Geert van de kruk af gekropen en begint aan zijn partij.
De eerste leg gaat Geert goed mee met zijn tegenstander maar moet heelaas de leg toch afstaan.
Geert krijgt de smaak te pakken en met goed spel maakt hij gelijk met dubbel 11.
Geert heeft de smaak te pakken en blijft lekker gooien hij maakt er 2-1 van met tops uitgooi.
Ook de vierde leg weet Geert binnen te slepen met mooie 89 uitgooi, en tevens zijn eerste singel winst.
Als derde komt Bart van de kruk gevallen, zijn start is niet geweldig en komt ook al snel met 2-0 achter.
De derde leg gooit Bart zijn gewicht in de strijd, en met het klapje wat iedereen kon horen maakt Bart er 2-1 van.
De vierde leg was Bart niet bij de les en verliest zijn partij met 3-1.
Dan komt onze goed old biekske aan zet.
Biek begint als een raket aan de wedstrijd en pakt snel een voorsprong 2-0.
De derde leg was van beide heren wat harken de punten bleven wat uit maar Biek bleef bij de les en pakte ook de derde leg.
Tussenstand 2-2.
Biek en Peter zijn het eerste koppel , Biek heeft zijn goede spel nog steeds en haalt de eerste leg binnen met een 51 uitgooi.
Heelaas gaat de tegenstander beter gooien en halen de winst naar zich toe 3-1 verlies.
Bart en Frank ons konings koppel, gaan proberen om weer gelijk te maken.
Beide heren staan goed te gooien maar verliezen de eerste leg.
De heren zijn goed bezig met 180 van bart en 56 uitgooi maakt hij er 1-1 van.
Ook de derde en vierde leg gaan naar onze mannen door goed spel en met een dubbel 16 en een mooie 110 uitgooi van Frank staat het weer gelijk.
De laatste twee koppels wilt het niet meer lukken en gaan dan ook naar de tegenstander.
De laatste partij willen we wel graag binnen harken.
Peter gooit als eerste en raakt de dubbel, dus geen streepje voor de BBQ.
Geert blijft koploper voor de BBQ te regelen.
En ja ook de laatste partij gaat heelaas verloren.
6-3 nederlaag en een heerlijke afterparty bij de shoarma boer gaan we er de volgende keer weer met volle moet tegen aan.

Groet UMME LUMMELS 2

Dc Schuim-Dc Umme 2

03-10-2017 verslag   Dc Schuim-Dc Umme 2


Na het bekeravontuur van vorige week (7-2 verlies) stonden de pijlen weer gericht op de competitie. Met een compleet team eerst nog op de foto bij Umme. Daarna vertrokken we richting Helden om bij Apollo tegen Dc Schuim 2 te gaan spelen. In deze mooie dartstempel ging Frank weer als 1ste van start. Hij begint zeer goed en haalt leg 1 mooi binnen met een 81 uitgooi. De volgende twee legs moet hij helaas afgeven maar komt sterk terug in de 4de leg met 32 uit. Met goede scores pakt hij de wedstrijd met 35 uit. 2-3   0-1 Umme. Dan is Geert aan de beurt en ook hij start zeer voortvarend. Met d16 is de1ste leg voor hem. Het gaat wel lekker zegt hij, en dat klopt want leg 2 is met tops ook voor hem. Zijn tegenstander komt goed terug en pakt leg 3 en 4. Dan moet het maar in de 5de leg gebeuren maar helaas hij redt het net niet en verliest zo de wedstrijd 3-2   jammer 1-1. Als 3de Bart, in de 1ste leg moet hij zich nog warm gooien maar naar mate de leg vordert gaat het steeds beter maar helaas is Schuim wel al warm en komt met 1-0 voor. Nu hij eenmaal warm is pakt hij met gemak de 2de leg 1-1. De 3de is weer voor hun maar Bart komt terug in de 4de leg met zijn favoriet d3! Ze maken het spannend in de laatste leg maar helaas verliest hij op het nippertje 3-2   2-1 achter. Peter als vierde vandaag, kijken of hij de stand weer gelijk kan trekken. Leg 1 gaat naar Schuim en in de 2de gaat het al niet veel beter 2-0 achter. De 3de gaat gelijk op en komen beide op d 2 te staan daarin is zijn tegenstander net iets eerder. Jammer Peter 3-0   3-1. Koppels: Biek en Bart als eerste. Biek is ook van zijn kruk gekomen om zich warm te gooien en dat werkt en start meteen met 100 en vervolgens gooit Bart de leg uit wederom met d 3. 0-1. De mannen gaan goed door en het is Biek die d 16 erin prikt. 0-2. Dan komt Schuim goed terug door beter finishen 2-2. Weer een 5de leg deze wordt gewonnen door Umme Yes! Biek met d6. 2-3 Tussenstand 3-2. Geert en Peter als 2de koppel. De eerste leg gaat verloren, maar in de tweede maakt Geert weer gelijk. Dan komt er wat zand in de motor en leg 3 en 4 gaan aan hun voorbij. 3-1    4-2. Het 3de koppel is Bart en Frank. Ze starten goed maar geven de 1ste leg toch uit handen. In de volgende leg gooit Frank even een 180er tussendoor om vervolgens d14 uit te gooien 1-1. Dat doet hij in de leg erna ook maar nu met d10.2-1 Umme. De 4de gaat weer naar Schuim dus komt er weer een 5de leg. Nu laat Bart zien dat hij het ook nog kan, en met d12 haalt hij ons 3de punt binnen. 2-3   4-3. Over de laatste koppelpartij kunnen we heel kort over zijn. Geert en Biek verliezen duidelijk met 3-0.  5-3 achter. Nu rest alleen nog de bierronde: Biek gooit in met d16. We lopen weer wat achter de feiten aan qua punten, maar dan geeft Biek gas met een 140er maar het gat blijft groot. Schuim gooit 180 maar zet zichzelf weg op d1, niet zo erg slim. Uiteindelijk profiteert Bart daarvan en haalt de pot binnen. Einduitslag 5-4 verloren. Weer geen winst maar er zit potentie in. Volgende week: Nieuw spel Nieuwe kansen.       Gr  Umme 2 

Tommie- DC Umme 2

26 September 2017 Tommie- DC Umme 2  uitslag 7-2


Bekerwedstrijd.
Frank begint deze avond en verliest meteen zijn 1ste leg. In de 2de leg geeft hij even gas bij en trekt hem binnen no-time op 1-1.
De 3de leg geeft hij weg nadat hij 6 pijlen op de dubbel mist.
De 4de leg geeft hij ook weg.
Geert verliest zijn 1ste leg met nog 160 op de teller. De 2de leg geeft hij ook weg, op naar de 3de. Deze weet hij gelukkig wel te winnen met 8 dubbel 4. De 4de leg geeft hij wederom aan Tommies.
Als 3de is Peter aan de beurt. De 1ste leg gaat vrij vlug naar Peter met een 52 finish.
Peter is goed op dreef en weet ook de 2de leg bij zich te houden. In de 3de leg wil het hem maar niet lukken en is tommies eerder uit met de beruchte x1.
In de 4de leg laat Peter het er echter niet bij zitten en gooit als 1ste weer uit.
Als laatste is Bart aan de beurt om zijn single te gooien. In de 1ste leg gaat hij goed van start en weet hem dan ook te winnen. En zo ook de 2de en de 3de leg maakt de tegenstander geen kans en weet Bart met overtuiging te winnen.
Als 1ste mogen Frank en Bart samen koppelen. In de 1ste leg gaat het gelijk op maar word er toch verloren, in de 2de leg zijn de mannen het eventjes kwijt en komen zo snel echter te staan met 2-0.
Maar helaas ze krijgen het bord niet op de juiste plaatsen geraakt en verliezen hun koppel.
Het 2de koppel is voor Geert en Peter, met 1 kans op de dubbel weten ze deze helaas niet te vinden. Maar ze laten het er niet bij zitten en met een uitgooi van dubbel 8 van Geert trekken ze de stand weer gelijk.
In de 3de leg gooit Peter mooi uit met een dubbel 6 en een dubbel 4. Met een 180-er tegen in de 4de leg komt het aan op een beslissende 5de leg, maar deze word verloren.
Het 3de koppel is Geert en Frank. De 1ste 2 legs vliegen hun om de oren, in de 3de leg weet Frank 134 uit te gooien.
Ook de 4de leg gaat ze aan de neus voorbij.
Het 4de koppel Bart en Peter mag nog gooien voor de eer…
Peter zit in de “zone”en sluit zich af voor de overwinning. Bart the ice rabbit gooit steady punten. Alleen weet zijn tegenstander het tempo goed te volgen.
In de 2de leg opent Bart met een 140. Zoals het al de hele avond is hebben ze het ook nu moeilijk.
En zelfs voor de eer weten ze geen puntje te scoren.
In de bierronde gooit Bart met een 60 in, maar vanuit daar blijven we achter de feiten aanlopen en wil ook deze ronde niet lukken.
Op naar de verliezersronde….

 

Meer artikelen...

  1. Dc de Tapperie - Dc Umme 2

Wie is online?

We hebben 7 gasten en geen leden online

Inlogformulier

Copyright © 2012-2017 D.C. Umme

Terug