DV De Sjorker – DC Umme 3

DV De Sjorker – DC Umme 3  5-4

Na een welverdiende zomerstop, stond vanavond de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen op het programma tegen de Sjorker uit de Reuver. We hadden er weer erg veel zin in en begonnen dan ook met veel enthousiasme. Loek mocht het spits afbijten en begon met de singles. Hij gooit redelijk goed en komt op een 1-2 voorsprong. In de vierde leg krijgt hij genoeg mogelijkheden om het op slot te gooien. Helaas weet hij deze kansen niet te benutten waarna zijn tegenstander weer op gelijke hoogte komt. De beslissende leg gaat voor beiden moeizaam. Toch weet Loek hem te winnen en daarmee het eerste punt van de competitie te verzilveren. Nu is het de beurt aan Jorn. Hij begint meteen het spekken van de clubkas. Zijn tegenstander haalt een hoog niveau en laat Jorn helaas kansloos. Jos gooit de derde singel. De eerste leg begint goed voor zijn tegenstander. Jos weet toch nog in de buurt te komen maar helaas zijn tegenstander gooit hem eerder uit. De tweede leg start Jos een stuk beter. Hij wint deze leg dan ook. De twee legs daarna worden weer gedeeld. Ook hier dient dus een vijfde en beslissende leg gespeeld te worden. Deze leg gaat gelijk op. Beiden krijgen de kans om hem uit te gooien maar Jos is de eerste die dubbel weet te vinden. 1-2 voor!
Job mag de laatste singel gooien. Hij weet de eerste leg snel te pakken. Ook de tweede leg wint hij vrij makkelijk. Tijdens de derde leg weet Job zich ook op een ruime voorsprong te spelen, de dubbel lukt hem nu niet zo snel te gooien. Zijn vrouwelijke tegenstander krijgt hierdoor de kans om terug te komen en zij weet de dubbel wel snel te raken. Job herpakt zich en wint de wedstrijd met 1-3. Tijd voor de koppels! Jorn en Loek starten. Op het nippertje wordt de eerste leg verloren. Na een goede 2e leg komen ze langszij. Ze pakken goed door en winnen de pot met 1-2. Jos en Job gooien de tweede koppel. De eerste leg weten ze te bemachtigen. De leg erna gaat moeizaam, gaat verloren en datzelfde geldt ook voor derde leg. Ook koppel drie en vier gaan helaas verloren. Na de singels is het niveau behoorlijk afgezakt. Een 1-3 voorsprong wordt dan ook teruggebracht tot een 4-4 gelijkspel. De bierronde moet uitkomst bieden. Na een aantal pogingen op de dubbel komen we eindelijk op het bord. Daarna gaat het gooien van punten prima. We komen als eerste op een finish te staan. Maar ook nu is de dubbel onze vijand. We weten de dubbel vanavond maar zeer moeizaam te vinden. Ook nu verliezen we hierdoor de partij. Einstand van deze avond: 5-4 verloren. Een stroef begin van de competitie. Het positieve is wel dat het alleen maar beter kan worden!

Groetjes Umme 3