DC Witte Tegelen 3 – DC Umme 4

De vakanties zijn voorbij en de competitie kan weer beginnen. Op 12 September moesten we als eerste wedstrijd uit naar Tegelen. We waren lekker op tijd daar en konden gaan warm gooien. Voor sommige moesten de dartpijlen onder het stof gehaald worden. De captain had de opstelling voor de singles klaar en ging zelf als eerste beginnen. Het ging met de scores wel redelijk maar de tegenstand was toch wel groot en verloor dus met 3-0. Bart Rijs was die als volgende mocht proberen om het eerste punt van de competitie te pakken. Ook hij moest toezien dat de tegenstander sterker was en verloor ook met 3-0. Als derde was het aan Harry om het te proberen. Bij hem ging het wat makkelijker en won met 1-3. Bert was de laatste die het mocht gooien. Het ging er heet aan toe. Met hier en daar een dubbel missen van allebei de kanten, maar Bert was die zijn single won met 2-3. Zo stonden we weer gelijk en mochten we gaan genieten van het lekkere eten die we kregen. Nadat we onze honger gestild hadden konden we beginnen met de koppels. Richard en Harry mochten de spits afbijten. Het ging er hard aan toe. De eerste leg ging naar ons maar de volgende naar de tegenstander. In de beslissende leg was het Richard die met tops ( dubbel 20 ) de winst pakte. Koppel twee waren Bert en Bart. Hier werd het ook spannend. Ze verloren de eerste leg maar pakte de volgende twee met uitgooien van 16 en 20 door Bert. Volgende twee koppels Bert, Harry en Richard, Bart gingen vrijwel kansloos verloren met allebei 2-0. Zo waren we aangekomen bij de teamronde die de beslissing moest brengen wie de eerste winst van het seizoen pakt. De tegenstander waren als eerste in met de dubbel, maar wij volgde snel genoeg. De mannen van Tegelen liepen snel uit en zo stonden we bijna met 200 punten achter. Toen zij aan de 20 kwamen ging het bij hun mis en konden we terug komen. Ondertussen stonden zij op vijf en ze kregen het niet uit en Bert was het die met een uitgooi van 26 de winst binnen haalde voor de oranjemannen uit de Kronenberg. Einduitslag 4-5.

Gr DC Umme 4