Wedstrijdverslagen

DC Apollo 6 – DC Umme 4

DC Apollo 6 – DC Umme 4


Deze Dinsdagavond moesten we naar Blerick. We werden in een hoekje aan de tap geplaatst. We gingen beginnen na het warmgooien en een bak koffie of wat anders. Richard ging van start. Hij kwam met 1-0 achter kwam nog terug maar verloor daarna de volgende twee legs door het missen van de dubbel. Bert, Bart en Harry ging het niet zo goed en verloren allemaal met 3-0. Zo stonden we al met 4-0 achter. Toen kwamen de koppels. Bert en Richard verloren met 2-0 en de wedstrijd was dus verloren. Bart en Harry pakte de eerste punt voor ons met een winst van 1-2. Harry mocht direct verder samen met Bert. Zij wonnen met 0-2 en was het tweede punt ook binnen. Richard en Bart verloren weer kansloos met 2-0. Nu was het de bierronde die gegooid moest worden. Na een hele beurt geen dubbel in gegooid te hebben en de tegenstander wel liepen we al 200 punten achter. Richard gooide nog met de laatste pijl de dubbel 11 en konden we proberen nog bij te komen. Helaas was dat verschoten kruit en verloren we deze ook. Eindstand 7-2 voor de heren uit Blerick.


Gr Het Verde

DC Umme 4 – Witte Tegelen 3

DC Umme 4 – Witte Tegelen 3


De 23ste januari moesten we thuis tegen de heren uit Tegelen. Ze konden de weg moeilijk vinden want het was kwart over acht geweest voor we begonnen. Bert was kwam later dus begonnen we met drie man. In de singles ging het niet zo geweldig. Deze werden ook allemaal verloren met: 1-3,   1-3, 0-3 en 0-3. Daarna gingen we het proberen in de koppels om punten te pakken. Harry en Niels waren als eerste die het gingen proberen. Ze verloren met 0-2. Nu was het de beurt aan Bert en Richard. Bij hun liep het ook niet gesmeerd en verloren ook met 0-2. Bert mocht direct verder gooien samen met Harry. De eerste leg werd door Harry 8 uit gegooid en de tweede leg werd uit gegooid door Bert. Zo waren we van die hatelijke nul af. Richard en Niels mochten het proberen om het te verdubbelen. Dit deden ze door de eerste en derde leg allebei 10 uit te gooien. Nu kwamen we aan de teamronde. Deze wilden we ook winnen. De dubbel in wilden er maar niet in in de eerste beurt. We zaten al op een achterstand te kijken van 200 punten toen Harry de dubbel in pakte. We probeerde nog bij te komen maar tevergeefs. De tegenstander pakte ook dit punt. Zo moesten we met de staart tussen de benen toekijken dat we hadden verloren met 2-7. Volgende keer beter.


Gr Het verde

Umme 4 – DC De Lange Tegelen 2

 

DC Umme 4 – DC De Lange Tegelen 2

 

De laatste wedstrijd van de eerste helft van het seizoen stond op het programma. En dit was tegen de heren uit Tegelen. We begonnen met Harry als eerste die mocht gooien. Hij won met redelijk gemak met 3-1. Bart mocht erna aantreden en dat dit deed hij met een overtuigende 3-0 zege. Richard mocht als derde. Hij had niet veel in te brengen en verloor met 1-3. Zo ging het ook in de laatste single met Bert. Hij verloor ook met 1-3. Zo stond het 2-2 gelijk en konden we ons opmaken voor de koppels. Het natje en droogje werd ondertussen genuttigd en de koppels werden gemaakt. Richard en Bart mochten als eerste. Ze kwamen met 0-1 achter en kwamen nog terug. Maar in de beslissende leg ging het weer de verkeerde richting op. 1-2.  Bert en Harry mochten dit recht gaan zetten. Door twee uitgooien van Harry wisten ze hun partij te winnen met 2-1. Bert en Richard waren de derde koppel die het gingen proberen. Na veel moeite kwamen we nog op een 1-0 voorsprong maar de volgende twee gingen naar de tegenstander. Bart en Harry waren de laatste die de 4-4 op het bord mochten gaan zetten. Dit deden ze in een beslissende leg en winnen met 2-1. Zo kwam de alles en beslissende teamronde om de hoek kijken. Nadat de tegenstander al snel de dubbel in hadden gevonden kwamen we later na ook in en moesten we beginnen aan de inhaalrace. Jammer genoeg waren we allemaal niet in goeden doen en stonden we op een grote achterstand. Dit konden we niet meer goed maken en verloren ook deze ronde. Eindstand 4-5.

 

Gr  Het verde

 

Dotje – DC Umme 4

 

Dotje – DC Umme 4

 

Deze koude dinsdagavond moesten we een inhaalwedstrijd spelen tegen het lager geklasseerde Panningse Dotje. We kwamen aan in de welbekende skihut. We gingen zitten en de nootjes kwamen al op tafel. Ondertussen gingen we warm gooien en de opstelling werd gemaakt. Bert ging als eerste beginnen. Het ging niet zo lekker en kwam snel met 2-0 achter. Hij kon nog een leg pakken maar verloor daarna de volgende. Zo verloor Bert met 3-1. Niels was de volgende die het ging proberen. Hij kwam nog met 0-1 voor maar daarna verloor hij de andere drie legs. Ook een verlies van 3-1. De derde die aan de beurt was was Bart. Hier ging het gelijk op. Hij kwam 0-1 voor daarna werd het 2-1 en kwam hij terug tot 2-2. Nu moest de beslissing komen in leg vijf. Deze wist Bart niet te winnen en verloor met 3-2. Richard was de laatste die de eerste punt kon pakken. Dit deed hij met een winst van 0-3. Zo stonden we al met 3-1 achter en moesten we er hard aan gaan werken om te winnen. In de koppels ging het ook al niet zo goed. Bert en Richard verloren met 2-0. Bart en Niels pakten punt twee voor ons met 0-2. Bert en Niels verloren met een beslissende leg met 2-1. Richard en Bart werden ook met 2-0 verslagen. We wisten dat we de wedstrijd al niet meer konden winnen. Maar we gingen nog voor de bierronde. Hier wist de tegenstander de dubbel in snel te vinden. Bij ons lukte het de eerste ronde niet. Het was Bert die de eerste dubbel in wist te pakken en zo moesten we hard in de achtervolging. Dotje stond al op de dubbel uit te gooien. Wij waren bij 60 aangekomen. Bert mocht gaan gooien. Hij wist met enkele 20  en tops de laatste punt binnen te halen. Een wedstrijd om snel te vergeten. Resultaat: verlies van 6-3.

 

Gr Het verde

 

DC Umme 4 – DC De Roës 4

DC Umme 4 – DC De Roës 4


De laatste wedstrijd van het jaar 2017 op 19 december moesten we thuis aantreden tegen de laag in ranglijst staande mannen uit Lottum. Het was een koude avond maar dat mocht de spirit niet drukken. De wedstrijdformulieren werden ingevuld door de captains en het opwarmen is ook begonnen. Bart was de eerste die de single mocht beginnen. Hij kwam met 0-1 achter en daarna won hij de volgende twee legs. De tegenstander liet het er niet bij zitten en won de volgende twee en zo stonden we met 0-1 achter. Richard was de volgende. Hij kon met redelijk gemak zijn potje met 3-0. Bert was er na. Ook hij won met speels gemak zijn partij met 3-0. Dit was ook met Niels die de laatste single moest aantreden. Zo stonden we met 3-1 voor na de singles. De koppels werden gemaakt onder het genot van een drankje en een hapje. Richard en Bart waren als eerste aan de beurt. Ze kwamen met 1-0 voor door een uitgooi van 35 door Richard. De tegenstander kwam terug en dus moest er een beslissende leg gegooid worden. Deze werd ook gewonnen met een uitgooi van 36 door Richard. Koppel twee waren Bert en Niels. Hier ging het net zoals de eerste koppel. Eerste leg werd gewonnen door een uitgooi van 20 door Niels en de derde leg een uitgooi van 32 door Bert. Zo hadden we de wedstrijd binnen. Maar we wilden meer punten halen om boven in te blijven draaien. Derde koppel was het aan Richard en Niels. Hier ging het wat makkelijker en was het Niels die eerst 14 uitgooide en daarna Richard 20. Bert en Bart mochten de laatste koppel gooien. Hier werd het ook spannend en moest de derde leg de beslissing brengen. Maar uitgooien van 24 en 40 door Bert en Bart trokken ze dit punt ook binnen. Zo kwamen we aan bij de laatste bierronde van 2017. Deze wilde we dus ook winnen. De heren uit Lottum kwamen als eerste in en we volgde iets later. De punten aan onze kant waren niet echt om naar huis te schrijven en zo stonden we al snel een heel eind op achterstand. Dus werd dus ook gewonnen door de mannen uit Lottum. Al met al mogen we toch tevreden zijn met deze overwinning. Eindstand 7-2.


Gr Het verde

Wie is online?

We hebben 359 gasten en geen leden online

Inlogformulier

Copyright © 2012-2018 D.C. Umme

Terug